Muziekkring Hellendoorn is actief sinds januari 2007. De groep stelt zich ten doel de klassieke muziek in de gemeente Hellendoorn in stand te houden en te stimuleren. Tevens wil Muziekkring Hellendoorn gesprekspartner zijn voor alle personen, organisaties en verenigingen die zich bezighouden met klassieke muziek om te kijken of het mogelijk is elkaar van dienst te zijn, elkaar te inspireren en wellicht activiteiten in onze gemeente op elkaar af te stemmen.

U kunt in deze website navigeren door middel van het menu aan de linkerkant naar de volgende pagina’s:

Welkom: overzicht en laatste nieuws
Klassiek Talent: onze talentenjacht
Muziek-Onder-de-Trap: onze maandelijkse, laagdrempelige concertreeks
Beeld en Geluid: zie hoogtepunten van Muziek-Onder-de-Trap
Wil JIJ Optreden: hoe getalenteerde amateurs podiumervaring op kunnen doen
Over Ons: over Muziekkring Hellendoorn en onze website
Archief: lijst van voorstellingen die al geweest zijn
Links: links naar handige websites en websites van performers
Contact: vertel het ons

In 2007 zijn we van start gegaan met de concertreeks Muziek-onder-de-trap: gratis concerten door talentvolle (amateur)musici. Deze uitvoeringen vinden plaats op de derde of vierde donderdag van de maand, onder de trap in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. De succesvolle concertreeks Muziek-onder-de-trap is in de jaren daarna voortgezet. Meer informatie op de pagina Muziek-onder-de-trap op deze website.

In 2011 vond voor het eerst Klassiek Talent plaats. Deze talentenjacht richt zich op het klassieke talent onder jongeren, in zowel deze als de aangrenzende gemeenten. Wij streven ernaar de avond tweejaarlijks te laten plaatsvinden, om zo het grote aantal talenten dat onze regio rijk is, een plek te geven om zich te laten horen en te stimuleren zich verder te ontwikkelen in de klassieke muziek.

De Muziekkring bestaat momenteel uit Anouk de Jong, Ben Völkers, Derek Fosberry, Jan Nijmeijer, Margret Langenbrinck.